sebesség

A lakó-pihenő övezetbe járművel csak célforgalomban (ott van dolgunk vagy ott lakunk) szabad behajtani, de legfeljebb 20 km/h sebességgel.

Az övezet utcáiban, ha van járdájuk, akkor a gépkocsival szabad várakozni az úttest szélén, ha nincs járdájuk, akkor tilos a várakozás rajtuk. (Ilyen esetben csak a kijelölt várakozóhelyen szabad parkolni.)

A ki-beszállás, folyamatos le- felrakodás miatti megállás mindkét esetben megengedett.

A lakott terület kezdetét és végét jelölő táblák között legfeljebb 50 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Ha a „Lakott terület kezdete” tábla „Sebességkorlátozás” jelzőtáblával van kiegészítve, akkor a sebességkorlátozás az egész településre vonatkozik

A „Közúti forgalom ellenőrzése” jelzőtábla pl. tehergépkocsik súlyellenőrzésének a helyét jelzi.
Ha fényképezőgépet ábrázoló kiegészítő tábla is van alatta, akkor a fixen telepített sebességmérő rendszer (traffipax) helyét jelzi.

Az ajánlott sebességet kijelző tábla azt az aktuális sebességértéket mutatja, amivel célszerű haladni, úgy, hogy a következő fényjelző készüléknél zöld jelzést kapjunk.

A „Gyermekszállítás” táblával megjelölt álló autóbuszt nem szabad kikerülni vagy szemből mellette elhaladni, ha mindkét oldali irányjelzője villog. Többsávos úton azonban az autóbusz mellett fokozott óvatossággal el szabad haladni.

error: Kérünk rá, hogy ne másold !!